tirsdag 23. mars 2010

Blåbær ostekake...

...til verdens beste samboer som fyller år i dag. Og gjett om: den falt så utrolig i smak. Glad det ble et lite stykke igjen. nam nam...


Dette trenger du:

150 g Bixit-kjeks
150 g Digestive-kjeks
100 g smør, 1 ts kanel
1 pk blåbærgele
3 dl kokende vann
4 dl kremfløte
400 g kremost naturell
3 dl lettrømme
150 g melis
2 ts vaniljesukker
1 pk blåbærgele
2 1/2 dl kokende vann
1 dl blåbær


Slik gjør du:

Gjør klar formen. Legg et bakepapir i bunnen av en rundform på 24 cm i diameter. Sett stekeovnen på 200 grader.

Lag bunnen. Ha kjeks, smør og kanel i en food processor og kjør kniven rundt til kjeksen er smulete og smøret er absorbert inn i kjeksesmulene. Tøm blandingen opp i den klargjorte rundforma og klem massen sammen til du får en jevn og fin kakebunn. Sett forma på nederste rille i stekeovnen og stek bunnen i 10 minutter. Sett den så til avkjøling

Lag gele og vispe krem. Bland ut gelepulveret med 3 dl kokende vann. Hell det over i en stor flat form slik at det stivner raskere. Sett det i kjøleskapet og la det stå der i 15 minutter. Visp en lett krem av fløten. Visp ikke for lenge, men stopp når kremen får fine topper.

Kjør kremost og rømme glatt. Ha kremosten i en food processor sammen med rømme, melis og vaniljesukker og kjør til du har fått en glatt masse. Tilsett blåbærgeleen, som nå er helt avkjølt, og kjør den inn. Bland til slutt inn kremen med en slikkepott. Hell røra over den avkjølte kjeksbunnen. Sett kaka inn i kjøleskapet i 3-4 timer.

Lag gelelokk. Når kaka har stått i kjøleskapet i litt over 3 timer, og du kjenner at den begynner å bli ganske stiv, lager du blåbærgeleen til lokket. Bland ut gelepulveret med 2 1/2 dl kokende vann. Rør det godt sammen, hell det over i en flat form og sett det til avkjøling i 20¿30 minutter. Fordel blåbærene over ostefyllet. Når geleen er helt kald, men fremdeles ganske flytende, fordeler du væsken forsiktig over ostemassen. Sett kaka inn i kjøleskapet i nye 1-2 timer, eller over natta.

Få kaka løs fra forma. Varm en brødkniv under vann, tørk godt av den og skjær forsiktig rundt kaka. Det kan være nødvendig å varme kniven flere ganger. Løst kaka forsiktig over på et serveringsfat.

1 kommentar:

  1. Jeg prøvde denne kaken for noen måneder siden. Den var kjempegod!!! Tusen takk, skal lage den igjen i dag for en spesiell anledning i morgen ;)

    SvarSlett

Related Posts with Thumbnails